8 de juny 2010

FESTIVITAT DEL CORPUS

Al costat de la catedral de Barcelona, fa molt de temps es va decidir que continuarien tots els ciutadans de la ciutat fent les festes més antigues, que abans es celebraban en la ciutat: el corpus Christi, significa el cos de crist. Això s'ha fet amb la festa l'ou com balla i la processó.

L'ou com balla es una festa que es fa a la primavera, aquesta diada es fa des de l'any 1637. En els brolladors dels jardins, claustres i els patis es fa ballar un ou. Awuest ou es posa en un brollador i quan l'aigua va cap amunt l'ou també puja i balla.
Això es pot interpretar de diferents maneres: per als catòlics, com la representació de l'Eucaristia. L'ou representa que es el cos de crist.
També per veure la representació de la primavera, la vida que reneix, la fecunditat...

L'ou com balla el pots trobar en la reial academia de les bones lletres, al palau Lloctinent, al pati del museu Frederic Marès, a la Casa de l'Ardiaca, a la seu Catedral, al Ataneu Barcelonès, a l'esglèsia de santa Anna, a l Basílica de la puríssima concepció, al col·legi escolàpies Llúria i al Monestir de pedralbes.

La processó es celebra des de l'any 1320. Es la festa més celebrada a Barcelona , i aquesta festa a estat l'origen de molts balls i elements festius: els gegants, els capgrossos, el biestari i d'altres danses.

L'ajuntament de Barcelona organitza un seguisi des de l'any 1992. En aquest seguici trobarem: nans, l'Àguila, els cavallets cotoners, el Lleó, la Mulassa, el bou, la el Drac, la Tarasca i el Dofí, Víbria, el ball de bastons, el ball de cercolets, els castellers de Barcelona i diversos grups de música tradicionals.
Aquí os deixo un vídeo perqué veieu com balla l'ou.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Heu tingut molt bona idea posant vídeos. Fa el treball molt més dinàmic i interessant.

    ResponElimina